HTML

Tőzsde stratégiák tesztelése

Ebben a blogban a technikai elemzésen alapuló vagy akár a fundamentális elemzéseken alapuló stratégiákat tesztelünk.

Magasabb szintű elemzés

Ha van stratégiád, amit profi körülmények között tesztelnél, ha szeretnéd, hogy a komolyabb elemzéseket is elolvashasd ingyenesen, akkor iratkozz fel itt ingyenesen, kötelezettségek nélkül.

Feliratkozásért kattinthatsz ide is.

OTP részvény kereskedés mozgóátlaggal

2010.04.03. 12:09 :: Tőzsde elemező

Mi lett volna, ha az elmúlt három évben egy sima mozgóátlag alapján kereskedtünk volna az OTP részvénnyel közép távon. Tehát, akár hónapig is tartjuk a részvényt, ha azt a jelzést kapjuk.

Sok beállítás létezik és sok periódus lehet az alapja, mi most az egyik legáltalánosabbat fogjuk alkalmazni.

Ez alapján 2007 augusztus 13-án kapunk egy jelzést (Otp árfolyam: 8500-9500), hogy esetleg eladjunk, de aztán ezt gyorsan eltűnik, majd 2007 november 5-én egyértelmű eladási jelzést ad (Akár shortolási jelzést). (OTP árfolyam: 9150). Újra vásárlási jelzést (vagy short zárát) 2009 július 13-án ad (OTP árfolyam: 3400-3000). Ekkor újra vételi jelzést is ad egyben. Ezt ma még mindig tartja is, azóta nincs eladási jelzés. (OTP árfolyam: 7300-7150)

Számoljunk utána, ha követjük ezt az egyszerű jelzést, akkor is egyszer shortolunk 9150-en és veszünk 3200-n, ami óriási hozam, majd veszünk is 3200-n és ma el tudnánk adni 7200-n. A legrosszabb pénzügy kereskedési megoldásokkal is ez több, mint 400%-os hozamot eredményezett volna. Igaz nem a legalján venne az ember és a teetjén adna el, de még mindig nagyon szép hozam. Egy ilyen egyszerű megoldással.

Érdemes figyelni a többi stratégiát is és feliratkozni a szolgáltatásokra.

Szólj hozzá!

Címkék: mozgóátlag technikai elemzés típusú stratégia otp részvény

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdestrategiaktesztelese.blog.hu/api/trackback/id/tr561891638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása