HTML

Tőzsde stratégiák tesztelése

Ebben a blogban a technikai elemzésen alapuló vagy akár a fundamentális elemzéseken alapuló stratégiákat tesztelünk.

Magasabb szintű elemzés

Ha van stratégiád, amit profi körülmények között tesztelnél, ha szeretnéd, hogy a komolyabb elemzéseket is elolvashasd ingyenesen, akkor iratkozz fel itt ingyenesen, kötelezettségek nélkül.

Feliratkozásért kattinthatsz ide is.

CCI indikátoron alapuló stratégia

2010.04.05. 14:15 :: Tőzsde elemező

A „Commodity Channel Index” működése azon a feltételezésen alapul, miszerint a részvények vagy más tőzsdei „áruk” értéke ciklikusan mozog, a minimum és maximum értékek sokszor megfigyelhető módon, szabályosan követik egymást. Az indikátor lényege, hogy ha felismerünk egy ilyen ciklust, megpróbálja megmutatni a pozitív vagy negatív trendek kezdetét és végét. A CCI időparamétereként javallott egy teljes ciklus (minimumtól minimumig, vagy maximumtól maximumig) 1/3-át beállítani.

Az indikátor 0 körül mozog, de úgy van beállítva, hogy az értékek 70-80%-a -100 és +100 közé essen. Többféleképpen lehet értelmezni az indikátor által adott jelzést, ha +100 fölé megy, akkor azt mutatja, hogy a részvény egy erős pozitív trendben van, tehát venni kell, ha  -100 alá esik, akkor a részvény negatív trendben van és eladni kell. Mindkét esetben érdemes zárni a pozíciókat, ha az indikátor visszamegy a -100 és +100 közti tartományba. Fordított értelmezésben, ha a CCI értéke +100 fölött van, az azt jelenti, hogy a részvény túlvett, tehát érdemes várni, míg visszamegy az indikátor +100 alá, és akkor short pozíciót nyitni. Másik esetben, ha az értéke -100 alatt van, az túladottságot jelez, és ha visszatér -100 fölé, akkor long pozíciót érdemes nyitni.

CCI indikátor élesben

A mellékelt ábrán látható, egy lehetséges kereskedés az MCD (McDonalds) részvényeivel a CCI indikátor jelzései alapján. A berajzolt kereskedés 1 db részvénnyel körülbelül 20 $ nyereséget hozott volna egy év alatt, mely körülbelül 33%-os hozamot jelent.


 

1 komment

Címkék: technikai elemzés típusú stratégia indikátor stratégiák

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdestrategiaktesztelese.blog.hu/api/trackback/id/tr791896229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisQtya 2013.01.26. 12:21:12

:) Ha ez ilyen egyszerű lenne.... Ha ebből leszámítom azokat a pozíciókat, amik veszteséggel záródtak, mert kicsapdosott a stop, akkor mindjárt nincs 33% nyereségem... :(
süti beállítások módosítása