HTML

Tőzsde stratégiák tesztelése

Ebben a blogban a technikai elemzésen alapuló vagy akár a fundamentális elemzéseken alapuló stratégiákat tesztelünk.

Magasabb szintű elemzés

Ha van stratégiád, amit profi körülmények között tesztelnél, ha szeretnéd, hogy a komolyabb elemzéseket is elolvashasd ingyenesen, akkor iratkozz fel itt ingyenesen, kötelezettségek nélkül.

Feliratkozásért kattinthatsz ide is.

Mozgóátlag az egyik legerősebb technikai elemzéses módszer

2010.01.30. 22:17 :: Tőzsde elemező

A technikai elemzéses módszereknél tekinthetjük az egyik legalapvetőbbnek és az egyik legerősebb módszernek a mozgóátlagokat.

A mozgóátlag (moving average) egyszerűen az elmúlt néhány alkalom átlaga. Tehát az 50-es mozgóátlag, napi charton nézve, az elmúlt 50 nap átlagát jelöli. Ez arra jó, hogy a véletlenszerű ingásokat kisimítja.

Ezek után jól látható, hogy az árfolyam maga éppen esik vagy nő, mivel egy sokkal simább vonalat látunk. Ha az árfolyam a mozgóátlaga felett van az növekvő trendet jelent. Ha alatta, akkor csökkenőt.

Ez a módszer annyira erős, hogy számtalan módszer épül rá és a fundamentális elemzésnél is erőteljesen használják.

 

Tehát, ha az árfolyam a mozgóátlaga felett van, akkor nővekvő trend, ha alatta csökkenő.

De jogos kérdés, hogy hány periódusra nézzük a mozgóátlagot? Ez általábban a kereskedési időtávtól függ. És mindig más és más eredméyt ad.

De az elmúlt évtizedek amerikai piacát vizsgálva hosszú távon azt lehet mondani, hogy az éves mozgóátlaggal lehetett a legjobb eredményt elérni. Azaz a 250 napos átlaggal.

Szólj hozzá!

Címkék: mozgóátlag technikai elemzés típusú stratégia fundamentális elemzés típusú stratégia

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdestrategiaktesztelese.blog.hu/api/trackback/id/tr631715866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása