HTML

Tőzsde stratégiák tesztelése

Ebben a blogban a technikai elemzésen alapuló vagy akár a fundamentális elemzéseken alapuló stratégiákat tesztelünk.

Magasabb szintű elemzés

Ha van stratégiád, amit profi körülmények között tesztelnél, ha szeretnéd, hogy a komolyabb elemzéseket is elolvashasd ingyenesen, akkor iratkozz fel itt ingyenesen, kötelezettségek nélkül.

Feliratkozásért kattinthatsz ide is.

Technikai elemzésen alapuló stratégiák

2010.01.17. 10:38 :: Tőzsde elemező

Számos technikai elemzésen alapuló stratégia van és ezeknek a típusa is nagyon változó, de egy mindegyikben közös. Mindig az árfolyam múltbeli alakulásából próbál a jövőre vonatkoztatni. Ezen jeleggéből fakadóan rövid távon azon belül is inkább daytrade (napon belüli kereskedésre) szokták használni.

Technikai elemzés kapcsán fogunk elemezni indikátorokat, alakzatokat (ezt szinte lehetetlen tesztelni, de erre később visszatéünk), olyan elméleteket, ami magát a tőzsdét írja le. És megpróbálunk tesztelni szintezéses módszereket is.

Miért nehéz alakzatokat és szintezési módszereket tesztelni? Egyszerű, azért mert ezek az összes közül a legkevésbé egzaktak.

Képzeljük el a következőt. Van egy indikátorunk, ami szerint, ha az értéke 100 fölött van venni kell, ha 50 alatt akkor eladni. (A számok most csak jelképesek). Ha ez nagyon jól működik, akkor egyszerűen írunk egy programot, ami folyamatosan eszerint kereskedik és kész már munka nélkül is milliómosok vagyunk. (Ilyen programok léteznek és működnek). De itt az ember szerepe már el is tűnt.

Mégis vannak emberek és nem csak programok a technikai elemzésből megélő között (és itt nem az elemzőkre gondolok). Ez azért van mert egy alakzatot, vagy szintet felismerni, meghúzni sokkal bonyolultabb probléma, mint azt hinnénk. Így azt nem tudjuk ma még leprogramozni, így az emberi agy, az egyetlen, ami fel tudja ismerni.

Szólj hozzá!

Címkék: technikai elemzés típusú stratégia

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdestrategiaktesztelese.blog.hu/api/trackback/id/tr51678727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása