HTML

Tőzsde stratégiák tesztelése

Ebben a blogban a technikai elemzésen alapuló vagy akár a fundamentális elemzéseken alapuló stratégiákat tesztelünk.

Magasabb szintű elemzés

Ha van stratégiád, amit profi körülmények között tesztelnél, ha szeretnéd, hogy a komolyabb elemzéseket is elolvashasd ingyenesen, akkor iratkozz fel itt ingyenesen, kötelezettségek nélkül.

Feliratkozásért kattinthatsz ide is.

Forgalom vizsgálata a tőzsdei kereskedésnél

2010.04.10. 14:24 :: Tőzsde elemező

Az OBV indikátor a forgalomra alapozva ad jelzéseket a befektetők, spekulánsok számára. Jelzésnek minősül, ha emelkedő trendben van az árfolyam és az OBV-je pedig csökken az adott részvénynek. Ilyenkor trendfordulót várhatunk, amely a bikapiac végét jelenti. Abban az esetben pedig, ha a részvény árfolyama csökkenő trendben van, és az OBV-je pedig fölfelé halad, akkor pedig az indikátorunk a medve piac végét jelzi és pozitív irányú trendfordulást várhatunk a papírtól.

Kiszámítási módja pedig úgy működik, hogy ha emelkedik az árfolyam, akkor hozzáadjuk az indikátor jelenlegi állásához az aznapi forgalmat, ha pedig csökken az árfolyam az előző napihoz képest, akkor pedig kivonjuk belőle az aznapi forgalmat.

Szólj hozzá!

Címkék: indikátor stratégiák forgalomon alapuló stratégia

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdestrategiaktesztelese.blog.hu/api/trackback/id/tr831909650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása